הרחבה לכתבת משאבים, 11 במרץ 2000
מכון אדיג'ס פתח תכנית לימודים באינטרנט, לתואר שני ושלישי בטרנספורמציה ארגונית. כל כיתת לימוד תמנה כעשרה תלמידים והמורים הם מומחי המכון הרב-לאומי שמרכזו בקליפורניה, וכן מורים ממכון אקדמי אמריקאי המתמחה בהוראה באינטרנט. מנהל אדיג'ס בישראל, יגב בן יצחק, מסר כי התכנית מיועדת למנהלי משאבי אנוש, מנכ"לים, יועצים ארגוניים ועוד, "בזמנו החופשי של הלומד, ומכל מקום בעולם".
כל קבוצת לימוד תהיה רב-לאומית והטרוגנית, גם מבחינת התפקידים והמקצועות של הנכללים בה. בתהליך לימוד אינטראקטיבי יועלו שאלות וסוגיות לדיון, כל משתתף יגיש 'עבודות' על נושאים שונים, המשתתפים אמורים להתייחס ולהביע דעותיהם והשגותיהם, והמורה יעריך את השתתפותו ועבודותיו של כל תלמיד. משך הלימודים – שנתיים לתואר שני, ושנה שלישית לכתיבת עבודת הדוקטורט.
טרנספורמציה ארגונית היא גישה המתמקדת בשיפורים בארגון על ידי שינויים הוליסטיים, מערכתיים ומעמיקים, שמטרתם לגרום לארגון קפיצת מדרגה משמעותית. תכנית הלימוד תתמקד בתהליך שינוי, השלכותיו, תוצאותיו, וכיצד לנהל את השינוי ברמה האישית והארגונית.
יילמדו קורסים שונים, כגון דינמיקה ספיראלית בהתפתחות מערכות, מודלים לקונפליקטים ארגוניים, מחזורי חיים של מערכות, בניית ידע ועוד. "תכנית הלימוד תחשוף את המשתתפים גם לידע המצטבר של מכון אדיג'ס, שלו נסיון של יותר מ- 30 שנה בהובלת תהליכי שינוי בארגונים בעשרות מדינות".
קישורים נוספים שנמצאו בידי מנהיגים ברשת:
מתוך: http://www.adizes.com/
קישורים רלבנטים באתר:
tweet[Google]
Follow @leadersnet
מנהיגים ברשת |
www.leadersnet.co.il |
leaders@leadersnet.co.il |
© כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת" מאי 2002. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר |