הרחבה לכתבת משאבים, גיליון 132, 21 אוקטובר 1998
במסגרת הטור השבועי בעיתון מובא ראיון עם יונה מילר, יועצת ארגונית, אשר פיתחה שיטה לקידום עובדים פרופסיונליים, שאינם מעונינים או אינם מתאימים לתפקידי ניהול. השיטה נועדה לאפשר מסלול התקדמות לעובדים, אשר אינם רוצים או מסוגלים להתקדם במסלול הניהולי ובכך למנוע מצבים של הקפצת עובדים למישרות ניהוליות להן הם לא מתאימים.
השיטה, ששמה "פיתוח מסלול קידום מקצועי", מתאימה לכל ארגון בו ישנם עובדים פרופסיונליים, ומיושמת כרגע בארגון ממשלתי, שיש בו אנשי מקצוע ובהם: כלכלנים,סטטיסטיקאים וסוציולוגים.
במסגרת יישום השיטה מוגדרים פרמטרים מקצועיים שונים לפיהם ניתן לבנות סולם התקדמות מקצועי בארגון. בניית הסולם והפרמטרים נעשו ע"י מילר בשיתוף דרגי הניהול בארגון, בעוד המנהלים בארגון הוכשרו לבצע את הערכת העובדים באמצעות הסולם בצורה עצמאית. מילר מדגישה בכתבה, כי השיטה מתאימה לארגון, שהוא במהותו פרופסיונלי, השם דגש על התפתחות מקצועית ותגמול עובדים, גם שלא באמצעות המסלול הניהולי.
השיטה החופפת את המגמה המסתמנת כיום להשטיח את ההיררכיה הארגונית, אושרה ע"י נציבות שירות המדינה והיא מבטלת את הצורך בעריכת מכרז לקידום עובד, כנהוג במסלול הניהולי.
קישורים רלבנטים באתר:
tweet[Google]
Follow @leadersnet
| מנהיגים ברשת |
| www.leadersnet.co.il |
| leaders@leadersnet.co.il |
| © כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת" אוקטובר 2002. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר |
מנהיגים ברשת שולחן העבודה למנהלים בישראל
