תורת האילוצים

הרחבה לכתבת משאבים, גיליון 149, 17 בפברואר 1999

תורת האילוצים מדמה את הארגון לשרשרת של חוליות, וחוזקו של הארגון תלוי ונקבע על-פי חוזקה של החוליה החלשה ביותר. למשל, חוליה המהווה צוואר בקבוק בתהליך עבודה, המאלצת את הארגון "להתיישר" לפיה. שיפור הארגון תלוי בהצלחת ההתמודדות עם בעיות החוליה החלשה.

מיקי גרנות, מנכ"ל "ראמס פתרונות מתקדמים לניהול" , מסר כי הנדבך החדש בתורת האילוצים, בא להתמודד עם אחת הבעיות הקשות של ארגונים כיום – הניגוד בין האופטימום המקומי לאופטימום הגלובלי (מונח הראשון מתייחס ליחידה בארגון , והשני לכלל היחידות בארגון, לארגון כולו). הניגוד מתבטא בהחלטה המתקבלת ביחידה ארגונית, היעילה רק לה, אך השפעתה שלילית על יחידה אחרת או על כלל הארגון. קיים צורך להתגבר על הפער הנוצר בין החלטות יעילות ליחידה, אך אינן מתאימות ועלולות להזיק ליחידות אחרות ולארגון בכללו.

הפתרון, טמון ביצירת "שפה" אחידה לכל המנהלים בארגון, שתאפשר לכל מנהל להכיר את פעילותן של יחידות אחרות בארגון ולהבין כיצד כל החלטה שלו משליכה על תפקודן של האחרות. שפה אחידה היא גם הבנת העקרונות המנחים כל יחידה בקבלת החלטות, והיא תאפשר למשל, למנהל הכספים המקבל החלטה להבין בשפת התפעול מה החלטתו עושה לתפעול, ומנהל התפעול שמקבל החלטה יבין בשפה של הרכש, מה עושה החלטתו לרכש.

קישורים רלבנטים באתר:

יכול לעניין..

כל עובד הוא מנהל (וגם מנהיג)

מאת: יואל צפריר – צפריר תקשורת הודעה לעיתונות מיום 24.2.2003   בערב עיון מטעם המי"ל …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *