שיטות ניהול מערביות המבוססות על גישות מזרח-אסיאתיות

הרחבה לכתבת משאבים, גיליון 175, 25 באוגוסט 1999

 

עולם הניהול והייעוץ הארגוני המערבי, בגלל הכאוטיות בה הוא מוצא את עצמו, הולך ומאמץ עקרונות של גישות מזרח-אסיאתיות לחיים (בריאות,עבודה וכו'), "אך לא תמיד העולם המערבי מכיר בזהות מקורם של עקרונות אלה", אומר גיורא איילון, מנהל "אופטים – המכון לאיכות הניהול", וממייסדי "המרכז למנהיגות איכותית" בזיכרון יעקב, המגבש באחרונה סדנה למנהלים ויועצים ארגוניים, המבוססת על שילוב של עקרונות מגישות מזרח-אסיאתיות בתרבות הארגונית המערבית.

למשל, בעולם הניהול המערבי המודרני התפתח המושג just in time , תפיסה ניהולית הדוגלת בזרימה חופשית ומהירה בארגון של חומרים רוחניים ואמצעי ייצור, ללא צווארי בקבוק, כדי שהמערכת תהיה בריאה יותר, ובדומה לה תורת האילוצים. כמו בשיטות הטיפול המזרחיות שיאצו ואקופונקטורה, שבהן לוחצים על קווי אנרגיה בגוף, לפתיחת חסימות, צריך, לפי שיטת זו, להקים צוות שיפתח את החסימות בארגון לשחרור וזרימה חופשית של אנרגיות ארגוניות, כגון חומרי גלם, כספים, ציוד או תקשורת בין אנשים.

תפיסות מערביות מודרניות אלה, במבט רחב ומעמיק, מבוססות בעצם על תפיסת הבריאות של העולם המזרחי, לפיה צריכה להתקיים בגוף האדם ובכל גוף אורגני, למען בריאותם, זרימה חופשית של אנרגיה, רוחנית, או פיזית. (אגב, מציין איילון, אני שוהה לעתים בסין ובמזרח אסיה, וחבריי שם מחייכים או צוחקים כשמגיעים אליהם אנשים מהמערב ומספרים להם עלjust in time ועל תורת האילוצים. משום מה לא נתקלתי כאן באנשים, המודים כי שתי תפיסות אלה בעצם צמחו מתפיסת החיים המזרחית, אבל צריך להזכיר כי דאמינג, פיתח את השיטה הזו ביפן, ולא בארה"ב, למרות שהוא מערבי.

הרפואה הסינית המסורתית פועלת בגישת המניעה לשמירת הבריאות. בעבר רופא קיבל שכר כשהפציינטים שלו בריאים, אך לא כשהם חולים. אמנם נוהג השכר לא קיים היום, אך נשמר העיקרון שהרופא פוגש את הפציינט לעתים מזומנות כדי לבדוק את אורח החיים שלו ולמנוע התנהגויות מזיקות לבריאותו.

בניגוד לגישה זו, בתרבות הניהול המערבית מנהלים ויועצים ארגוניים נוהגים להתערב כאשר "מתגלית בעיה", כאשר קיים "מצב חריג". האפשרות האחרת, הנובעת מהגישה המונעת, היא ניהול על פי חשיבה קדימה. למשל, במקרה של הקמת ארגון חדש, לרבות חברת סטרט אפ עם צוות עבודה חדש, ידועים מראש כמה שלבים בהתפתחות החברה, כפי שידועים מראש השלבים בהתפתחות תינוק. ניהול נכון ואפקטיבי צריך להתערב למניעת שלבי המשבר הצפויים, ולא בעקבות המשבר.

בדומה לזה, למשל, מנהל בתרבות הניהול המערבית נוהג לערוך סיור בוקר בארגון, לשאול "מה הבעיות", ולתת עצות לפתרון (שגרה המקנה לו חשיבות). "זו תפיסה מערבית המבוססת על מחצית הכוס הריקה, על מה שנתפס כבעיות. התפיסה המזרחית מבוססת על המחצית המלאה. היא מחפשת ומאתרת את הנקודות החזקות של העובד, המנהל או הארגון, ומגבשת בהתאם לזה תכנית עבודה להשגת אתגרים עתידיים", אומר איילון.

"בתפיסה המזרחית", מעמיק איילון את הסברו, "לבעיה, להצלחה, או לכישלון לא ניתן ערך שיפוטי. למשל, המילה 'משבר' בסינית כתובה בשתי הברות – סכנה והזדמנות. כלומר, אין פה אמירה על כשלון, או משהו רע אחר. אם ארגון, לפי תפיסתנו המערבית, נמצא במשבר, בבעיה, הרי שבתפיסה המזרחית זו הזדמנות לבנות".

 

קישורים רלבנטים באתר:

יכול לעניין..

כל עובד הוא מנהל (וגם מנהיג)

מאת: יואל צפריר – צפריר תקשורת הודעה לעיתונות מיום 24.2.2003   בערב עיון מטעם המי"ל …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *