הרחבה לכתבת משאבים, גיליון 145, 20 בינואר 1999
מתפתחת גישה חדשה להעשרה ופיתוח מנהלים הנקראת "רוחניות בניהול", אומר ארי שלף, מנכ"ל "שלף יועצים". מנהלים בכירים בחברות היי טק, נוסעים היום לשהייה של כמה שבועות במקדש "פונה" שבהודו, כדי לפתח את הרוחניות והמודעות האישית. בניו יורק ובאירופה קיימים מרכזים דומים. העולם העסקי שרוי בתהליך של שינויים מהירים, דרמטיים. הנתונים מתרבים, זמן התגובה מתקצר, התחרות גוברת. בעקבות זאת, תחושות הלחץ והמתח גוברות, ולעתים זה מתבטא בבעיות פיזיות, כמו כאב גב, עיניים, וגם בהחלטות שגויות המתקבלות תחת לחץ. הפיתוח הרוחני בא להקנות כלים, נפשיים וגופניים, להתמודדות, לשיפור יכולת ההסתגלות.
החשיבה המערבית קונקרטית מאד, מדברת בהגדרות וכלים אמפיריים, אבל מסתבר היום שזה לא מספיק, והתהווה בעולם ביקוש למשהו אחר, לקטעים יותר 'רכים' (אני, אגב, מאמין בשילוב, ולא באימוץ שיטה אחת, כזו או אחרת).
הגישה המערבית פחות שמה דגש על התבוננות פנימה. היא אומרת מה אתה צריך לעשות, מה אתה יודע שאתה צריך לעשות. הגישה המזרחית שואלת מה אתה מרגיש שצריך לעשות, כאן ועכשיו. הגישה המערבית אומרת 'לראות' ו'לשמוע', והמזרחית אומרת 'להתבונן' ו'להקשיב.
למשל, בניהול מו"מ, המודל המערבי המקובל מלמד לדובב את הלקוח ולנסות לאתר את הצרכים שלו, ולפיהם להתאים לו את המוצר. הגישה המזרחית אומרת: הסתכל על מי שעומד מולך, נסה להרגיש אותו, נסה להתחבר לעולם הרגשי שלו, והשאר כבר יבוא.
כדי שתוכל להבין את מי שעומד מולך ולהתחבר לעולם הרגשי שלו, אתה צריך קודם כל להתחבר לעולם הרגשי שלך, להבין את עצמך, ויכולת זו ניתנת לשיפור באמצעות הטכניקות הלקוחות מאומנויות הלחימה והתובנות המוקנות מהן.
קישורים רלבנטים באתר:
מנהיגים ברשת |
© כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת" מאי 2002. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר |