הרחבה לכתבת משאבים, גליון ,197, 8 בפברואר ,2000
"הגברת הבטיחות בעבודה, המתבטאת במניעה או צמצום תאונות עבודה, צריכה ויכולה לשמש כמדד נוסף לבדיקת האפקטיביות של מחלקת משאבי אנוש בארגון", אומר ברק גפני, מנהל משאבי האנוש של החברות "ברטל זיווד אלקטרוני" ו"מובט תקשורת".
מנהלי משאבי אנוש, בהיותם יחידה הנתפסת כלא יצרנית בארגון, מרגישים לעתים, מציין גפני, שהם בעיקר מוציאים כספים על מיון, הדרכה, והשקעות אחרות באנשים. "הם לא מודעים לאפשרות להוכיח ולהראות, בצורה ברורה, את יכולתם, על-ידי הגברת הבטיחות וצמצום התאונות, לחסוך כל שנה סכומים כספיים גבוהים לארגון".
ראוי להזכיר שוב ושוב, אומר גפני, כי תאונות עבודה עולות כסף רב לארגון. "תאונות עבודה פירושן ימי היעדרות, שכר לעובד הנפגע שמשלם הארגון, לפחות על תשעה ימים ראשונים מהפגיעה, זמן טיפול בנפגע בהתרחש התאונה ואחריה, זמן רב המושקע בחקירה פנימית על-ידי ועדת הבטיחות, זמן לחיפוש מחליף לעובד שנפגע, זמן המושקע בהכשרת המחליף, זמנו של העובד המכשיר ושל העובד המוכשר, תשלום שעות נוספות לעובד שהכשיר את המחליף, השקעה בתביעה שתוגש לחברת הביטוח ועוד. כל אלה בנוסף לפגיעה הפיזית בעובד ועגמת הנפש לרבים".
"התרופה למניעת או צמצום התאונות היא הגברת המודעות הארגונית לבטיחות, הדרכת מנהלים בדבר אחריותם הפלילית והאזרחית, הכשרת מנהלי מחלקות כנאמני בטיחות, הדרכת העובדים לעבודה זהירה ולשימוש בציוד מגן, אספקת ציוד מגן נוח לשימוש. התוצאה היא חסכון אדיר בזמן וכסף, הרבה כסף, והערך המוסף יהיה שיפור איכות הייצור".
קישורים רלבנטים באתר:
tweet[Google]
Follow @leadersnet
מנהיגים ברשת |
© כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת" יולי 2002. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר |