באדיבות: HPS מערכות מידע מתקדמות מקבוצת קו-מנחה
בחודשים האחרונים חלה עליה ניכרת במספר המעסיקים הפונים לשירות וורקפון בדיני עבודה ושכר של חברת HPS מקבוצת קו מנחה, בשאלות הנוגעות לאפשרות לפגוע בתנאי עבודה של עובדים (לצמצום משרות, להורדת שכר, לביטול הטבות שונות וכיוצ"ב) בעקבות האטה בפעילות העסקית שלהם.
לדברי עו"ד הילה פורת, מומחית בתחום דיני העבודה, ומנהלת המרכז לדיני עבודה ושכר בחברת HPS מקבוצת קו מנחה, הנטייה הראשונית של המעסיקים היא לפגוע דווקא בתנאי העסקתן של העובדות, הנשים, בעסק ורק בשלב מאוחר יותר, כשכבר אין ממש ברירה להגיע גם לעובדים, וזאת עקב העובדה שברוב המקרים הנשים מאיישות את המשרות הפחות מלאות ודרגת שכרן נמוכה יותר – ונראה להם כי הפגיעה פחות חזקה.
במקרה של צמצום בהיקף המשרה –
כשמדובר בזכות לדמי הבראה: מדובר בזכות שמחושבת, בין היתר, על בסיס היקף המשרה, וככל שהיקף המשרה קטן, מגיעים לעובד פחות ימי הבראה, סכום כספי נמוך יותר.
כשמדובר בזכות לדמי חופשה: העובד יקבל גם עבור ימי החופשה שנצברו לו בעת שעבד במשרה בהיקף גדול יותר, דמי חופשה בהתאם למשכורתו במשרה המצומצמת.
כשמדובר בזכות לפיצויי פיטורים: אם וכאשר יגיעו לעובד פיצויי פיטורים, הם יחושבו לכל תקופת העסקה בהתאם לחלקיות המשרה באותה תקופה כשהבסיס לחישוב הוא השכר האחרון.
במקרה של הפחתה בשכר –
הזכות לדמי הבראה: לא נפגעת אם לא השתנה היקף המשרה.
הזכות לדמי חופשה: שווי יום חופשה יהיה נמוך יותר.
הזכות לפיצויי פיטורים: אם וכאשר יגיעו לעובד פיצויי פיטורים, הם יחושבו ביחס לכל תקופה בנפרד, כשהבסיס לחישוב עבור כל תקופה יהיה השכר האחרון באותה תקופה.
קישורים רלבנטים באתר:
tweet[Google]
Follow @leadersnet
מנהיגים ברשת |
www.leadersnet.co.il |
leaders@leadersnet.co.il |
© כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת" יולי 2003. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר |