מחקר חדש באירופה : "היעד הממוצע להורדת מחירי הרכש עומד על 13% "

המחקר החדש שנערך ע"י ה- London Business School
הוצג בכנס השנתי של חברת Ariba  בלונדון בפברואר 2005.
ידיעה חדשותית מבית אביב ניהול, הנדסה ומערכות מידע, אביב – מחויבים לתוצאות
במחקר שנערך לאחרונה בקרב קהילה של 220 מנהלי רכש בחברות בינוניות וגדלות באירופה ע"י
London Business School , עולה כי היעד הממוצע להורדת מחירי הרכש בארגונים אלו עומד על 13%, יעד זה מהווה גידול לעומת שנים קודמות.
עיקר המאמצים להשגת היעד יתמקד בתחומי השירותים (60%) ורכישות עקיפות (45%). הכלים להשגת יעדים אלו, לדעת מנהלי הרכש, הינם שיפור תהליכי הSourcing  והמו"מ (60%) ושיפור המידע אודות ההוצאות בארגון לצורך קבלת החלטות נבונות יותר (30%) .
 כ-70% דיווחו שבכוונתם להקטין את מאגר הספקים בחברה ב-2005 .
כמו כן 70% דיווחו, שגוף הרכש בארגונם מדווח ישירות להנהלה. נתון זה מעיד על המשך השיפור במיצוב הרכש בארגונים ובראיית הרכש כפונקציה אסטרטגית ולא רק תפעולית .
לדברי קובי בן משה, מנכ"ל אביב ניהול הנדסה ומערכות מידע: "בשנה האחרונה החלו מנהלי רכש וכספים בישראל באימוץ פתרונות טכנולוגיים מתקדמים כדוגמת מכרזים דינמיים, במטרה להוריד את עלויות הרכש, וכן כלי תוכנה מתקדמים במטרה לשפר את השליטה והבקרה ברכש. מגמה זו החלה בארגונים ישראלים גלובליים וממשיכה בחברות בינוניות וגדולות ואף גופים ממשלתיים"
וד הוסיף בן משה: "לעיתים משמעות של ירידה ב-5% בהוצאות הרכש של החברה יכולה להשפיע על עליה של 50% ברווחיות החברה". חברות ישראלית הנמצאות בתחרות מתמדת בשוק הגלובלי בין אם יבוא או יצוא חייבות לאמץ לעצמן שיטות מתקדמות ע"מ להוריד את עלות המוצר תוך שמירה על איכותו".
קישורים רלבנטיים :
מנהיגים ברשת
© כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת" פברואר 2005. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *