כיצד להעלות את שכרך תוכנית פעולה ל – 6-3 חודשים

מאת: אמיר דרור, יועץ ארגוני ומאמן קריירה
השגת מירב השכר, שעבודה יכולה להביא לך, דורשת, ראשית דבר, מודעות מלאה ליכולות הייחודיות לך.
מודעות הינה שלב בתהליך, שמטרתו לתרגם את הייחודיות האישית לעשייה, תוך שימוש מושכלביתרונות הגלומים בך. זוהי תמצית תהליך יצירת ערך אישי.
כמו כן, נחוץ להכיר בחולשות המעכבות אותך ולפעול לצמצומן.
מכל אלה יש ליצור תוכנית פעולה, שתעסוק בשני מישורים: עבודת מודעות עצמית ופעולות ממשיות במציאות. חשוב להבין את הקשר וההשפעה של שני צירי השינוי הללו, ולפעול בשני המישורים.
התהליך דורש פגישת עבודה מסודרת וקבועה שלך עם עצמך לפחות אחת לשבוע. הפגישה תעסוק בניתוח התפקוד שלך, בהצבת מטרות, בזיהוי נקודות תורפה וקשיים, בבדיקת התקדמות וביצירת מטרות חדשות.
חשוב לנהל את התהליך בכתב כדי לא לפספס מידע, ולאפשר לעצמך תהליך איכותי של חקירה עצמית לעומק ושיפור מתמיד.
התובנות בהן אשתף נולדו מתוך מסעות משותפים שלי עם אנשים, שבחרו לנהל את הקריירה שלהם. הם באו ללמוד כלים, לשתף בקשיים, לחשוב יחד, להבין מה חוסם אותם, מתוך תחושה עמוקה שהם יכולים לעשות טוב יותר למען עצמם, ואכן כך קרה.
1.פעולות עם עצמך
א. זיהוי יכולות ייחודיות
על מנת לפעול ממקום של עוצמה, עליך לזהות את נקודות החוזק האישיות שלך: יכולות ייחודיות, כשרונות, דרכי ביצוע וסגנון אישי המבטאים את העוצמה שלך. המטרה, בשלב זה, היא לרדת באפיון עדלפרטים הקטנים ביותר, לראות ולחוות באופן מלא כיצד הם מתקיימים בך.
הניתוח יאפיין 3 היבטים :
יכולות הבאות לידי ביטוי בהצלחות שלך
כישרונות שיש לך, שאינם באים לידי ביטוי בעבודה
יכולות שבמהלך יישומן את/ה מבזבז כוחות, נותן/ת אותן ללא תמורה או עושה בהן שימוש לרעתך (מקומות של שחיקה)
ב. זיהוי מקורות איבוד הכוח
כשם שהגדלת רווחיות בעסק דורשת גם ניהול הוצאות, כך חשוב שהפרט ילמד להגן על משאביו ויזהה "זליגות" בניצולם. ניהול זמן לקוי, למשל, לא די שהוא גורם נזק מיידי, יש בו גם ביטוי להערכה עצמית לקויה או זלזול בכוחות של עצמך.
על מנת שתוכל לדרוש ולקבל שכר גבוה יותר, חשוב לבדוק זליגות אישיות בהקשר של זמן, כסף, סמכות ואחריות:
כך, עליך להיות ערני לנטייה לעבוד ללא מגבלת שעות או עבור תמורה שאינה הולמת, או במקרה אחר, לזהות רתיעה מהצגת פעילות ותוצאות של המחלקה שלך, למשל, שעלולה לשקף אובדן לא מודע של סמכות.
עליך לזהות חולשות ומקומות בהם את/ה מאבד/ת עוצמה ולהציב לעצמך מטרות לשיפור.
ג. הצבת מטרות משמעותיות
השאיפה היא לעסוק, כמה שיותר, במטרות משמעותיות. כאשר תכוון לתפיסה רחבה וכוללת של התפקיד ותתמקד במטרות המשמעותיות, תמצא את עצמך מביא ערך אישי יותר גבוה.
הגדר מהם היעדים הכוללים של התפקיד אותו את/ה מבצע.
בדוק כמה זמן את/ה עסוק במהות וכמה בשוליים. נפה את הטפל.
הגדר/י לעצמך מה חסר לך לצורך ביצוע התפקיד ברמה גבוהה יותר. שנהוהשלם כל מה שאת/ה יכול.
2.פעולות ממשיות במציאות
א. שיווק ההצלחות שלך
מצא דרכי תקשורת נעימות ומקובלות, בארגון ומחוצה לו, כדי שרבים, ובמיוחד מקבלי החלטות, ידעו אילו פעולות ואילו תוצאות יצרת. הצג את המידע, באופן שבו התרומה שלך ברורה, אך אינה העיקר.הדגש את התועלות לארגון וללקוחות.
ב. שיתוף מקבלי החלטות בשאיפות שלך
העובדה שיש לך מטרות, שאתה חותר להישגים ולהתפתחות, חייבת להיות לעיני מקבלי ההחלטות.עשויים להיות מצבים בהם המידע הזה יעזור לך להתקדם בדרכים שלא היית יכול לחשוב עליהן. בנוסף לכך, יתכן שיעריכו את השאיפות שלך ויעזרו לך. וחשוב מכל – את/ה יוצר שותפים למסע ההצלחה שלך, אוזן קשבת במצבי קושי, אפשרות להתייעץ בהתלבטויות וכו'
ג. סריקת הזדמנויות
פתח "חיישנים" לזיהוי הזדמנויות, בארגון ומחוצה לו, שתאפשרנה לך להביא לידי ביטוי את היכולות הייחודיות שלך, ואשר תהלומנה את השאיפות שלך ואת הסביבה בה את/ה רוצה לעבוד.
כל הזדמנות ממשית כזאת תחזק את האמונה שלך, כי הדבר אפשרי, ותעניק לך כוח פנימי למו"מ על שכרך.
בהצלחה,
אמיר דרור
    
קישורים רלבנטיים :
מנהיגים ברשת
© כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת" אפריל יוני 2006. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *