חוק עבודת נשים (תיקון מס' 45), התש'ע-2010

 

 מאת:  עו"ד הילה פורת*    rtf3462415397_3101811017

 

ביום 4.2.2010 פורסם ברשומות תיקון לחוק עבודת נשים (תיקון מס' 45), התש"ע-2010 (להלן: "החוק"). להלן עיקרי התיקון לחוק.

 

סעיף 7(ג)(4) ו-(ג1) לחוק עבודת נשים, התשי"ד-1954 (להלן – חוק עבודת נשים), מקנה לעובדת העוברת טיפולי פוריות או טיפולי הפריה חוץ-גופית, ולעובד העובר טיפולי פוריות, זכות להיעדר מעבודתם, בכפוף להודעה מראש למעביד ולאישור מהרופא המטפל על הצורך בהיעדרות בעת הטיפולים.

סעיף 9(ה) לחוק עבודת נשים, מגן על עובדים כאמור לעיל מפני פיטורים בימי היעדרם מהעבודה, וכן בתקופה של 150 הימים שלאחר תום ההיעדרות, ללא היתר מאת שר התעשייה המסחר והתעסוקה. עוד קובע הסעיף, כי איסור הפיטורים לא יחול לגבי עובד או עובדת כאמור, שחלפו שנתיים מהיום הראשון להיעדרותם מהעבודה.

 

התיקון לחוק מרחיב את ההגנה מפני פיטורים הניתנת לעובדת ולעובד העוברים טיפולים כאמור, גם אם הם אינם נעדרים ממקום העבודה.

 

כך, נוסף על ההגנה מפני פיטורים בתקופת היעדרות ולאחריה, כאמור לעיל, תינתן הגנה גם לעובדת או עובד כאמור שאינם נעדרים מעבודתם, בתקופת הטיפולים האמורים לקראת ילדם הראשון או השני, וכן במשך תקופה של 150 ימים לאחר מועד תחילת טיפולי הפוריות או טיפולי ההפריה החוץ-גופית, לפי המאוחר, ובלבד שהעובדת או העובד הודיעו למעביד על הטיפולים לא יאוחר משלושה ימי עבודה ממועד מתן ההודעה המוקדמת לפיטורים, ואם לא ניתנה הודעה מוקדמת לפיטורים – ממועד הפיטורים, ומסרו למעביד אישור רופא כאמור בתוך 14 ימים מאותו המועד, לפי העניין.

 

עוד נקבע, כי הוראות אלו יחולו הן על עובדת או עובד קבועים והן על עובדת או עובד ארעיים או זמניים, ובלבד שעבדו אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה שישה חודשים לפחות.

 

הוראות החוק יחולו על עובדת או עובד שפוטרו מיום תחילתו של חוק זה ואילך (החל מיום הפרסום ברשומות – יום 4.2.2010).

 

* עו"ד הילה פורת, מומחית בדיני עבודה, מחברת הספרים "חוזים והסכמים בדיני עבודה" ו"דיני עבודה המדריך המלא" ומנהלת אתר עולם העבודה www.hilaporat.co.il

 

 

 

קישורים רלבנטים באתר:

 

 

 

 

 

 

 

 

יכול לעניין..

עבודה בחג פורים

   מאת:  עו"ד הילה פורת*         תקציר האם בחג פורים זכאי עובד …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *