הזוכים בפרס המצוינות בניהול משאבי אנוש 2002

מאת: ד"ר משה אבן חן – יו"ר חבר השופטים

 

בתאריך 15.10.2002 נערכה תחרות פרס המצוינות בניהול משאבי אנוש לשנת 2002 בחסות המרכז הישראלי לניהול (המי"ל), איגוד מנהלי משאבי אנוש  בישראל, מנהיגים ברשת ועיתון הארץ – לפניכם פירוט הזוכים והנימוקים לזכייה.

ברכות למשתתפי התחרות ונימוקי חבר השופטים

להלן הזוכים :

 

***בקטגוריה A – ארגונים בהם עד 500 עובדים***

 

בקטגוריה זו, היו לנו מעט מדי מתחרים, ולכן לא יכולנו לבחור מקום ראשון שני ושלישי כפי שתכננו. לכן נעניק בקטגורי זו תעודת הערכה לחברת מייקרוסופט ישראל עבור מהלך של פיתוח ארגוני בו שותפו כלל עובדי החברה, מנהלים ועובדים כאחד, בגיבוש תוכנית לשיפור כל מערכי הפעילות בחברה. התהליך נעשה ע"י הקמת צוותי עבודה משותפים למנהלים ולעובדים העוקבים אחר ביצוע התוכנית. באמצעות מהלך זה התחברה יח' מש"א במייקרוסופט ל main

stream העיסקי של פעילות החברה.

 

 

***בקטגוריה B – ארגונים בהם 500 עד 2000 עובדים***

 

במקום השלישי עומדת התעשיה הצבאית, תשלובת התחמושת, עם תכנית אסטרטגית לגיוס, פיתוח, ניוד, הכשרה, פיטורין ופרישה של משאבי האנוש בארגון. הדגש הנו על מודל תכנון. כלומר כל התהליכים שמניתי והרבה מעבר להם תוכננו וגובשו כתכנית נשלטת ומנוהלת עם מבט לטווח ארוך תוך הענות לאסטרטגיה הכוללת של הארגון. במסגרת זו, ניתחו את צורכי הארגון במונחים של תמהיל ידע ואנשים ועל בסיס ניתוח זה גיבשו תחזית לתכנון משאבי האנוש לטווח הקצר הבינוני והארוך . (לחצ/י להצגת הפרוייקט)

 

במקום השני נמצאת TOWER בעקבות מהלך מרשים של גיוס מאות עובדים מקצועיים, בפרק זמן קצר ודחוס, שחייב את יח' מש"א להערכות יחודית ולרתימה של הרבה רבדים אנושיים בארגון למהלך ולהצלחתו. במסגרת זו הם פיתחו מקורות ותהליכי גיוס, יצירתיים ויחודיים. לדוגמא, גיוס מהנדסים יהודים מדרום אמריקה והכשרתם בקורסי הסבה יעודיים בטכניון, הקימו מגמה להנדסאים במכללת עמק הירדן כשהמיון, תוכנית הלימודים, המימון והמעקב באחריות מש"א. הפרויקט הזה שהונהג והובל ע"י יח' משאבי אנוש והקיף רב תחומיות מקצועית ואנושית

בארגון, מיצב את יחידת מש"א בעמדת השפעה והכרה בהם כשותף אסטרטגי חיוני למהלכים משמעותיים בארגון.

 

במקום ראשון זכתה רכבת ישראל – המהלך הרשים את צוות השופטים בגין הקפו ובעקבות השפעתו העמוקה והמוכחת על כל פעילות הארגון. כתוצאה מהשינוי התחולל מעבר מתרבות ארגונית תפעולית לתרבות שירותית שרעבה לצמיחה מתמדת, להתחדשות טכנולוגית ואנושית תוך שת"פ מרשים עם העובדים ונציגיהם.(לחצ/י להצגת הפרוייקט)

 

***בקטגוריה   C–  ארגונים מעל 2000 עובדים***

 

במקום השלישי יש לנו שני זוכים עיריית ת"א ואט"ל. שניהם בפרוייקט ומהלך דומה ומעניין של מעבר ממנגנון של ניהול כ"א למבנה והתנהלות של "ניהול משאבי אנוש" מבוזר שמעביר סמכות ואחריות לגורמי ולדרגי שטח, תוך הצבעה על השגים מרשימים בעקבות המעבר הזה. המהלך של גופים אלה מרשים במיוחד בגלל הקונטקסט הארגוני- תרבותי בו הם פועלים. עדיין יש בו סיכונים והעתיד יראה אם השינוי תופס ועומד במבחן משברים שיבואו אם לאו. (לחצ/י להצגת הפרוייקט)

 

במקום השני, זכתה התעשיה האוירית עם פרויקט חונכות מרשים משולב בתהליך MENTORING יוצא דופן. המהלך של התעשיה האוירית משלב תהליך רב מימדי של חונכות בתחום הארגוני- מקצועי- וחברתי יחד עם תהליך MENTORING יחודי המתבצע במקביל לחונכות ע"י מנהל בכיר מאד בחברה על בסיס אישי פרטני.  פרויקט זה הנו חלק מתוכנית רחבה של שידרוג מקומו של המשאב האנושי בארגון כולו, ותחת מאמץ לגבש תפיסה של ארגון אחד/ חברה אחת. את הנושא ההומניסטי הרך והאורירי הזה של חונכות ו MENTORING הם הנדסו כמו פרוייקט הנדסי רגיל  עם תוכנית, שלבים, נהלים, מדדים, מעקב, בקרה, לקחים והכשרה יעודית (לחונכים ולמנטורים). (לחצ/י להצגת הפרוייקט)

 

במקום הראשון זכה בנק דיסקונט עם מהלך משאבי אנושי מקיף מרשים ויוצא דופן. במסגרת זו הוגדרו כלל עובדי הארגון כלקוחות VIP של אגף מש"א, תוך הפעלה קבועה של צוותי חשיבה ועבודה לשיפור השרותים לעובדים בכל מגזרי החיים והתפקוד בארגון כמו גם במערכי פעילות למען הקהילה. מציאות עיסקית קשה, ומערכת יחסי עבודה טעונה ומורכבת הפכו למנוף לשינו תרבותי משמעותי שבו נוסח חזון שאומץ ע"י ההנהלה ומועצת המנהלים, שבו "…איכות העובדים, שביעות רצונם וההגשמה האישית שלהם…" נתפסים כתנאי להצלחת הבנק ולחוסנו

הכלכלי.  בארגון שרובו ככולו, מבוסס על מתן שרות ללקוחותיו, הדוגמא האישית הפנימית, של מתן שירות איכותי לעובדים ,מבטא לדעתינו הבנה עמוקה של התשתית שעומדת בבסיס הנכונות לתת שרות איכותי הלאה, ללקוחות החוץ. (לחצ/י להצגת הפרוייקט)

 

קישורים רלבנטים באתר:

 

 

 

 

 

 

 

 

יכול לעניין..

רוצה שהחברה שלך תגדל? פטר את המנהלים שלך!

    מאת: עפרי קדוש *     עובדים רבים מידי עובדים בשביל הבוס שלהם …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *