הרחבה לכתבת משאבים, גיליון 247, 20 בפברואר 2001
ירידת הביקוש והפיטורין של עובדי היי טק, צריכים להיתפס בצורה חיובית, כמו תכיפות השינויים הטכנולוגיים המאפיינת את עולם ההיי טק, ומחפשי העבודה צריכים להשתדרג, ולארוז את יכולותיהם וכישוריהם מחדש, בתבנית שתוכל להתאים יותר לתפקידים הפנויים והיותר חדשים המתהווים בהיי טק. כך אמרה אורית נאור, מנכ"ל ,CPS חברת גיוס, מיון והשמה בהיי טק, במפגש שנערך השבוע ב"בי-טק" – מרכז ידע והדרכה להיי טק מקבוצת .CPS במפגש נכחו כמאה מפוטרים או צפויים לפיטורין בהיי טק, ואנשי משאבי אנוש מחברות שמצמצמות בכוח האדם שלהן.
תהליך גיוס כוח אדם בחברות היי טק היה עד לפני חמישה חודשים ב"סערה ותזזית", אמרה נאור, והתנהגותן של החברות כיום נראית כריאקציה להתנהגותן לפני המשבר. חברות משהות ומאריכות היום את התהליך לחיפוש עובד חדש, כי הן מקוות, למשל, לקלוט עובד שעלות שכרו נמוכה יותר, או שהן מרשות לעצמן להמשיך ולחפש את העובד המתאים ביותר מתוך "שפע" המועמדים שנוצר לפתע בשוק.
מיהם המפוטרים כיום?
- בתקופת המחסור הגדול בעובדי היי טק, שבאה לקיצה לפני כחצי שנה, חברות גייסו עובדים כ"רזרבה" ולשימורם בחברה. חברות אלה מחליטות לצמצם בהוצאות ועובדים אלו מפותרים.
- עובדים שנכנסו לעולם ההיי טק בתקופת הפריחה, לאו דווקא בגלל יכולת גבוהה בתחום המחשוב, אלא בגלל שהם רצו להיות שם, "אני בהיי טק, משמע אני קיים". אלה נושרים היום מהענף בנשירה איטית וטבעית, ונראה כי לא ישובו להיי טק.
- המתחילים וחסרי הנסיון, במידה פחותה יותר.
- אנשי מקצוע טובים, שחברת הסטרט אפ שלהם פשוט נסגרה.
לכל הקבוצות האלה אנחנו מציעים להתייחס לשינוי הזה כמו לשינוי טכנולוגי, וכמו שמערכות הפעלה השתנו, משתנים ג'ובים ותפקידים. צריכים להיות בנויים לחשיבה כי אנחנו בענף טכנולוגיה שבו הכל דינמי, שיש בו תפקידים שנעלמים ותפקידים חדשים, ולא לראות זאת דווקא לרעה, אלא שהכל, כל הזמן, בהתהוות וצמיחה.
אחד מהתפקידים שהולכים ומתפתחים היום בהיי טק הוא "מנהל פיתוח עסקי": למקצוע זה יכולים להתאים אנשים מהעולם העסקי, או מהעולם הטכנולוגי, ואת החסר ניתן לשדרג בהתאמה. כן מוצעים היום תפקידים שקובצו לתוכם מספר סוגי פעילויות, בעוד שבעבר כל פעילות הצריכה עובד ספציפי.
נאור מציינת מספר טיפים למועמדים:
- במבחן המציאות הזו נצטרך כמועמדים לארוז את עצמנו נכון לתפקיד הבא כמועמדים.
- אנחנו צריכים להראות איך אנחנו מסוגלים ויכולים לבצע את התפקיד המוצע.
- לארוז מחדש את היכולות שלנו לצורת תבנית חדשה מותאמת לג'וב.
- לראות את היכולות והכישורים שלך בעיני המתבונן, הקורא את הרזומה שלך, ולא
- לכתוב קורות חיים לפי חשיבות הדברים בעיניך או חשיבותם בהיסטוריה שלך.
- אם אין ניסיון, לומר אני פתוח להצעות, רוצה לשמוע כל דבר.
- נסה להפוך את עצמך בראיון לא כמתחנן על ג'וב, אלא כפותר בעיות.
קישורים רלבנטים באתר:
tweet[Google]
Follow @leadersnet
מנהיגים ברשת |
www.leadersnet.co.il |
leaders@leadersnet.co.il |
© כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת" אוקטובר 2002. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר |