איך להכין בריף מקצועי ולקבל תשדיר רדיו איכותי?

מתוך פורום שיווק גיליון 622 מתאריך 20 בדצמבר 2001

 

בימי מיתון, מפרסמים פונים יותר אל הרדיו. טוני הרץ, פרסומאי בריטי ומומחה לג'ינגלים, הסכים לספק לקוראי פורום שיווק טיפים מ-15 שנות ניסיון בתחום. כתבה ראשונה בסדרה

מאת טוני הרץ *

 

מפורום שיווק ביקשו ממני לכתוב מאמר שמיעוד לאנשים שצריכים להביא תוצאות. אז במקום להאריך בהקדמות מיותרות, אני שמח להציג בפניכם טיפים ועצות, שיעזרו לכם לכוון את הצוותים הקריאייטיבים להם שילמתם, כדי שיכינו עבורכם תשדירי רדיו:

  1. תשדיר פרסומת אחד, מסר אחד. זו אומנם קלישאה, אך היא נכונה במיוחד לגבי רדיו. ככל שתדחסו פחות פנימה, המאזין ייקח איתו יותר.
  2. רדיו הוא מדיום מאוד אישי. אולי אני נאיבי, אך אינני מבין איזו תועלת יכולה לצמוח מכך, שצועקים אל מישהו הנמצא ממש מולך.
  3. זה באמת עוזר לחשוב באופן ויזואלי. אם תדעו איך הסצינה נראית, הקולות יבואו בעקבותיה. בקשו לראות סטוריבורד לג'ינגל. ברוב משרדי הפרסום יחשבו שאתם משוגעים, אבל מניסיוני – כש'רואים את המילים', הג'ינגל יוצא טוב יותר והופך ל'סרט קטן'.
  4. לא להתעקש על תשדירים קצרים. את המיתוס לפיו ג'ינגל בן 30 שניות הוא 'נורמלי', צריך לחסל אחת ולתמיד. האורך הנכון הוא משך הזמן הדרוש להעברת המסר. התדירות פחות חשובה מההשפעה ומיכולת התשדיר להתחבב על המאזין.
  5. תן לקריאייטיב מספיק זמן לעבוד על הג'ינגל. אתה רוצה את זה טוב, או שאתה רוצה את זה מהר? משרדי פרסום יכולים להפיק עבודה ראויה במהירות, אך תשדיר רדיו איכותי דורש זמן. ארבעה שבועות משלב הבריף ועד להקלטה, הם פרק זמן סביר.
  6. השקע מספיק בהפקה. אתה מקבל את מה ששילמת עבורו, זו עוד קלישאה, אך שחקנים טובים, שנבחרו בקפידה, יחד עם בימוי והקלטה מקצועיים, הם אלו שבזכותם הג'ינגל שלך יבלוט. כשרון אינו זול.
  7. אל תתפשר. אין כל סיבה שלא תקבל את אותם סטנדרטים גבוהים של דמיון וביצוע ברדיו, שאתה מצפה לקבל בטלוויזיה ובעיתונות. לכן, אל תתפשר על פחות ממה שמגיע למותג שלך.
  8. הייה פתוח לגישות שונות. ברדיו יש פחות מגבלות על יצירתיות, מכפי שחושבים רוב המפרסמים ומשרדי הפרסום. יחד עם זאת, אין זו משימה קלה להגיע לאיזון הנכון בין מידע, רגש ובידור. ככל שתישאר יותר פתוח לגישות שונות, כך יגדלו הסיכויים שתקבל תשדיר מוצלח.
  9. יש פתרון גם לג'ינגלים מתחום הפיננסים. אם החלטת לפרסם הצעות פיננסיות, האזהרות שאתה מחויב לפרסם יכולות בקלות לגרום לתשדיר שלך להישמע כמו התשדירים של כולם. הצב בפני משרד הפרסום שלך אתגר, למצוא פתרון טוב יותר או שקול לתקשר מסרים אסטרטגיים ולא רק טקטיים.
  10. רדיו זה לא רק כלי טקטי. מפרסמים רבים רואים ברדיו מדיום להצעות טקטיות וזו בחירתם. אבל, אם פרסום טקטי לא מגביר, בו זמנית, את רלוונטיות המותג, הרי שהוחמצה הזדמנות. המסר האחרון לכתבה זו הוא, שאיכות הפרסום ברדיו תלויה יותר במפרסם ופחות במדיום עצמו.

 

 

הכותב הוא הבעלים של HERTZ:Radio הבריטית, המתמחה בקמפיינים לרדיו: http://www.hertzradio.com/

 

 

קישורים רלבנטים באתר:

 

 

 

 

 

יכול לעניין..

האם הארגון פועל בצורה אופטימלית להשגת מטרותיו

מתודולוגיה קיברנטית לאבחון וייעול הארגון מאת: עדנה זלמנסון, אורנטק-מערכות ניהוליות בע"מ פורסם לראשונה באוקטובר 2000 …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *