הרחבה לכתבת משאבים, גיליון 216, 19 יוני 2000
ד"ר ריטה אלוני, יועצת ארגונית בכירה ומרצה באוניברסיטת תל-אביב, נבחרה לאחרונה לנשיאת IODA, הארגון הבינלאומי ליועצים ארגוניים. ד"ר אלוני חברה ופעילה בארגון מסמוך להקמתו, ב- 1986. בראשונה נבחרה נשיאה (או נשיא) מישראל. הבוחרים הם חברי הארגון, מ- 40 מדינות בקירוב.
"הייעוץ הארגוני מאופיין בערכים של רווחת האדם בעבודתו, בערכי דמוקרטיה בארגון, והארגון שם לו למטרה להפיץ תפיסה זו של הייעוץ הארגוני בכמה שיותר מדינות בעולם", אומרת אלוני. "זו חוויה להיפגש עם אנשים שמעולם לא פגשת, ממדינה שאולי לא היית בה, ולשמוע שבעצם, כיועצים ארגוניים, אנחנו נתקלים באותן בעיות, רואים דברים באופן דומה, וחושבים באופן דומה".
במסגרת הכנסים השנתיים של הארגון, פועל הארגון לקידום הלמידה ההדדית בין חבריו, אך מתקיימים בכנסים אלה גם מפגשים בלתי פורמליים רבים, "היוצרים פן חברתי של הווי משותף".
כיוון שזה ארגון וירטואלי, ויכולת התקשורת בין חבריו לא קלה, אומרת אלוני, היא שואפת לפתח את תחושת השייכות של החברים לארגונם. לשם זאת יש צורך להתגבר על קשיים הנובעים ממרחקים גיאוגרפיים, זמנים שונים ורב-תרבותיות.
היא מתכוונת ליזום כמה פרוייקטים בינלאומיים, כמו פיתוח הייעוץ הארגוני במדינות אפריקה. "בקניה וניגריה למשל, יש כמה אנשים שמשקיעים ומשתדלים ליישם ולהפיץ את רעיונות ועקרונות הייעוץ הארגוני, אך לא קל להם, וצריך לסייע להם".
יימשך פרוייקט שבו החל הנשיא הקודם של הארגון, באוניברסיטה הבינלאומית בבנגקוק, שבה פותחה תכנית לימודים למסלול MBA עם הדגשים של ייעוץ ארגוני. חברי הארגון מלמדים במסגרת תכנית זו, ואלוני מתכוונת לסייע לאוניברסיטה זו בפתיחת תכנית דומה במסגרת לימודי דוקטורט.
הארגון גם הקים במוסקבה בית ספר ליועצים ארגוניים, שבזכותו הלך והתרחב ברוסיה בשנים האחרונות הייעוץ הארגוני. הכנס הבינלאומי הקרוב, יתקיים בנובמבר בתאילנד.
קישורים נוספים שנמצאו בידי מנהיגים ברשת:
IODA – הארגון הבינלאומי ליועצים ארגוניים.
מתוך: http://www.ioda.org
קישורים רלבנטים באתר:
tweet[Google]
Follow @leadersnet
מנהיגים ברשת |
www.leadersnet.co.il |
leaders@leadersnet.co.il |
© כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת" יוני 2002. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר |