תשלום דמי מחלה לעובד שעבד מספר חודשים

 

 מאת:  עו"ד הילה פורת*    rtf1662717521_291812631

 

יובל עובד כמנהל חשבונות בחברת הייטק מזה כ-4 חודשים ומקבל משכורת חודשית קבועה.

 

יובל חלה ונעדר מעבודתו במשך חמישה ימים. כשחזר לעבודה המציא יובל למעבידו תעודת מחלה בגין התקופה בה נעדר מעבודתו. מעבידו של יובל סירב לשלם לו דמי מחלה בטענה כי טרם סיים שנת עבודה אחת ולפיכך לא קמה לו זכות לדמי מחלה. האם צודק המעביד בטענתו?

 

תשובה

חוק דמי מחלה, התשל"ו-1976, אינו מתנה את הזכאות לקבל תשלום של דמי מחלה בפרק זמן כלשהו של עבודה (יחסי עובד מעביד). בסעיף 2(א) לחוק הנ"ל נקבע כי "עובד שנעדר מעבודתו עקב מחלה יהיה זכאי לקבל ממעבידו" דמי מחלה, עפ"י המפורט בחוק.

 

סעיף 4 לחוק קובע כי "תקופת הזכאות לדמי מחלה לא תעלה על תקופה מצטברת של יום וחצי לכל חודש עבודה מלא שהעובד עבד אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה החל מהיום שבו חל עליו חוק זה ולא יותר מ-90 יום, בניכוי התקופה שבעדה קיבל העובד דמי מחלה עפ"י חוק זה".

 

כלומר, הזכאות לימי מחלה תקבע בהתאם לתקופת עבודתו של יובל במקום עבודתו. במקרה זה – יובל עבד כ-4 חודשים, כלומר צבר לזכותו 6 ימי מחלה (4 * 1.5). התשלום לו זכאי יובל הינו כדלקמן:

 

* עבור היום הראשון למחלה – אין זכאות לתשלום.
* עבור הימים השני והשלישי למחלה – 50% מהשכר.
* עבור הימים הרביעי והחמישי למחלה – 100% מהשכר.

 

* המאמר לקוח מתוך המהדורה החדשה של הספר דיני עבודה המדריך המלא (הילה פורת, עו"ד), אשר יצא לאור בסוף חודש דצמבר 2012. המהדורה החדשה כוללת התייחסות מפורטת לחידושים בתחום דיני העבודה (כולל החוק החדש להגברת האכיפה). הספר ערוך לפי נושאים (כולל תוכן עניינים מפורט) ומהווה כלי עבודה מעשי ומקצועי לעוסקים בתחום דיני העבודה והשכר. עו"ד הילה פורת, מנהלת ובעלת משרד עורכי דין הילה פורת ושות' המתמחה במתן שירותים משפטיים מגוונים למעסיקים בתחום דיני העבודה, מנהלת הפורטל "עולם העבודה" ומחברת הספרים : "דיני עבודה – המדריך המלא" ו-"הסכמים, מסמכים וטפסים בדיני עבודה".

www.hilaporat.co.il

 

קישורים רלבנטים באתר:

 

 

 

 

 

 

 

 

יכול לעניין..

עבודה בחג פורים

   מאת:  עו"ד הילה פורת*         תקציר האם בחג פורים זכאי עובד …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *