הרחבה לכתבת משאבים, גליון 196, 1 בפברואר 2000
בימים האחרונים התבטלו ימי לימודים בגלל שביתות מורים, או שלג. הורים רבים נעדרו מהעבודה כדי להשגיח בבית על ילדיהם. "אירועים כאלה מביאים לביטוי את הקונפליקט הבין-תפקידי של עובד או עובדת", אומר ד"ר אורי בן נשר, יועץ ארגוני המתמחה בהיערכות לשעת חירום, "האם עליו להישאר בביתו, עם ילדיו ולשמור על משפחתו, או להעדיף את טובת הארגון שבו הוא עובד, וללכת לעבודה?"
כדי שעובדים יוכלו לבוא לעבודה גם בזמני חירום, ד"ר בן נשר מציע מספר פעולות הכנה ומניעה.
ראשית, לקרב את המשפחה לארגון, כדי ליצור מודעות לחשיבות העבודה של האם, או האב. כך המשפחה תתמוך יותר ביציאת ההורה לעבודה ותאפשר לו לעזוב את הבית גם במצבים קשים. אפשר ליזום פעילויות ליצירת הזדהות בין המשפחה לארגון, כמו קייטנה לילדי עובדים, המיועדת להגביר את הזדהותם עם הארגון. אפשר, למשל, ללמד את המנון הארגון, כפי שעושים היפנים, "ואם אין המנון, צריך לחבר המנון", אומר ד"ר בן נשר, או לתת לילדים חולצות וכובעים עם שם הארגון וסמלו. המשפחה תבין טוב יותר את חיוניות האם, או האב במקום העבודה אם תבקר בה, ואז האב ילך למקום שהמשפחה מכירה, מבינה ומזדהה איתו, לא לסתם עבודה.
דרך נוספת היא הכנת "משפחה מאורגנת" למצבי חירום. הארגון יכול להפיק עלון הסברה על התארגנות והתמודדות במצבי חירום שונים, ולפרט גם את אפשרויות הסיוע מהארגון בו עובד בן המשפחה, כמו סיוע במזון, בהסעה וכדומה.
אם הצורך מתעורר אפשר לארגן גם "משפחה מוגנת". למשל, במבצע ענבי זעם, מנהל שירותי הרווחה בקרית שמונה שיכן את העובדים הסוציאליים ומשפחותיהם בבית ההארחה באיילת השחר, וכך אפשר לעובדים לעבוד כרגיל. בזמן הצפת בתים בגלל הגשם, כפי שאירע באחרונה בדרום תל אביב, יכול מקום העבודה לסייע במגורים חלופיים לעובד ומשפחתו, כמו שיכונם בבית מלון, או אם האיש עובד מתנ"ס מקומי, אפשר לשכן את המשפחה במתנ"ס אחר.
"הנוסחה היא פשוטה", מסכם בן נשר: "אם אתה דואג לעובדים שלך, הם יתאמצו ויבואו לעבודה במצבי משבר. אם אתה לא דואג להם, הם יחשבו: הוא לא דואג לי, למה שאדאג לו?".
קישורים רלבנטים באתר:
tweet[Google]
Follow @leadersnet
מנהיגים ברשת |
© כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת" יולי 2002. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר |