הרחבה לכתבת משאבים, גיליון 221, 25 יולי 2000
קיימת מגמה חדשה בארגונים אשר נאלצים לפטר עובדים, שליחה לסדנה המיועדת לסייע למפוטרים להתמודד עם הפיטורין ובעיקר להשתלב מחדש בעולם התעסוקה. ניצה אמיר, מהמרכז לייעוץ ולמידע תעסוקתי בשירות התעסוקה העורכת סדנאות למפוטרים. היא מציינת כי הסדנא עונה על תחושת המחויבות של הארגון למפוטרים, ולעובדים הנשארים, כי הארגון נוקט בגישה אנושית ותומכת כלפי עובדיו. היפלטות ממקום עבודה, גורמת לעתים קרובות לעובד למשבר בדימוי העצמי ובתחושת הערך העצמי. ככל שהפיטורין הם בגיל מבוגר יותר, המשבר הוא יותר קשה. הסדנה מסייעת למפוטר לאתר את כישוריו השונים שניתנים להעברה לארגון אחר וגם כקבוצת תמיכה למשתתפיה. חשוב להתמקד בשלושה תחומים.
- ההתמודדות רגשית ופסיכולוגית במשבר שלאחר הפיטורין. בסדנא מתמודדים עם שאלות כגון איך להבין את הדברים, איך לקבל החלטות נכונות יותר ברמה האישית, ואיך לשתף את בן הזוג בשינוי.
- רפרטואר תעסוקתי האישי. קיים רפרטואר פורמלי שאותו יכול להציע העובד המפוטר לעולם התעסוקה, כמו השכלה, כישורים, יכולות, מיומנויות וניסיון מוכח. בנוסף, בסדנה מנסים לשפר ולפתח את המודעות לרפרטואר הבלתי פורמלי, הכולל מרכיבים יותר אישיותיים כמו יחסי אנוש, יכולת השתלבות בצוות ועוד. ההחלטה על קבלת עובד, מתוך כמה מועמדים אשר דומים ביכולותיהם הפורמליות, לעתים מוכרעת בשל תכונה אישיותית, ובאמצעות תרגילים והתנסויות הנערכים בסדנה, מסייעים למשתתף להכיר את תכונותיו אלה, שעשויות להשפיע על סיכוייו למצוא עבודה.
- שיפור המיומנויות לחיפוש עבודה ו"לשיווק" עצמי. לומדים, בין היתר, על התהליך המתקיים בין מועמד המחפש עבודה לבין הארגון המחפש עובד. למשל, איך להציג את עצמך בפנייה הראשונה בטלפון או בפקס, כתיבת קורות חיים ומכתב נלווה, תפקוד נכון בראיון קבלה לעבודה ועוד. נערכת סימולציות של ראיון קבלה לעבודה, בין שני משתתפים המדמים מראיין ומרואיין, הסיטואציות מצולמות בוידאו במעגל סגור, ומוקרנות בפני המשתתפים, להפקת לקחים.
קישורים רלבנטים באתר:
מנהיגים ברשת |
© כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת" יולי 2002. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר |