נופש לעובדים אינו תמיד תחליף לדמי הבראה

באדיבות: HPS מערכות מידע מתקדמות מקבוצת קו-מנחה

 

מדי שנה בחודשי הקיץ זכאים העובדים לקבל "דמי הבראה", ללא קשר לזכותם לחופשה שנתית.

הזכות לדמי הבראה היא זכות לקבלת סכום כסף בהתאם למספר ימי ההבראה המגיעים לכל עובד (פונקציה של הוותק והיקף המשרה שלו) ובהתאם לתעריף יום ההבראה המעודכן במשק באותה שנה.

לדברי עו"ד הילה פורת, מומחית בתחום דיני העבודה, ומנהלת המרכז לדיני עבודה ושכר בחברת HPS מקבוצת קו מנחה, בעקבות המשבר אליו נקלע המשק הוחלט במסגרת תוכנית החירום הכלכלית לדחות את תשלום דמי ההבראה לעובדים במגזר הציבורי לחודש ינואר 2004.

לעומת זאת, מדגישה עו"ד פורת, במגזר העסקי פרטי לא חל שינוי כלשהו ולפיכך לעובדים במגזר העסקי פרטי קמה הזכות לקבלת דמי הבראה בתקופה שמחודש יוני עד חודש ספטמבר, ובהתאם לתעריף יום הבראה המעודכן שהינו 306 ₪ עבור כל יום הבראה.לדוגמא : עובד בעל וותק של שנה המועסק במשרה מלאה זכאי ל-5 ימי הבראה, דהיינו ל- 1,530 ₪ כדמי הבראה (וככל שוותק העובד גדל כך גדל מספר ימי ההבראה להם הוא זכאי).

בעקבות המיתון השורר במגזר העסקי פרטי בוחרים מעסיקים רבים לממן נופש לעובדיהם במקום לשלם להם את דמי ההבראה המגיעים להם, במטרה לחסוך בעלויות.

לדברי עו"ד פורת, עקרונית נראה כי אין בעייתיות בהסדר בין מעסיק לבין עובדים לפיו המעסיק מממן נופש לעובדים במקום לשלם להם את דמי ההבראה להם זכאים העובדים, כל עוד מתמלאים התנאים שלהלן:

  1. כל עובד הסכים במפורש כי קבלת ההטבה הינה על חשבון תשלום דמי הבראה המגיעים לו.
    רצוי שהסכמה כזו תיעשה בכתב ותכלול פירוט סכומים – שאז יהיה ברור לכל עובד על מה בדיוק הוא מוותר תמורת ההטבה.
  1. שיעור ההטבה שתינתן לכל עובד יהא לפחות שווה ערך לדמי ההבראה המגיעים לו עפ"י היקף מישרתו ומספר שנות עבודתו במקום העבודה.
  1. עובד שלא יהיה מעוניין לצאת לנופש, מכל סיבה שהיא, יוכל לקבל את דמי ההבראה להם הוא זכאי. כלומר, לא ניתן לכפות הסדר שכזה על עובד.

מדובר בנופש על כל המשתמע מכך, ללא שילוב של השתלמות, הרצאות מקצועיות וכדומה.

 

קישורים רלבנטים באתר:

יכול לעניין..

הילה פורת

התיישנות חופשה שנתית

  מאת: הילה פורת, עו"ד * סעיף 31 לחוק חופשה שנתית, התשי"א-1951 (להלן – החוק), …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *