מנהל משאבי אנוש בעת פיטורי עובדים

הרחבה לכתבת משאבים, גיליון 265, 18 ביוני2001

 

למנהל משאבי אנוש בחברה נסגרת, תפקיד חשוב לא רק בניהול מקצועי וטכני של תהליך הפרישה, והפיטורין אלא גם מתן תמיכה וליווי רגשי לעובדים המפוטרים, אומרת איריס חנניה, לשעבר מנהלת משאבי אנוש של חברת "קרט מכבשי דפוס דיגיטליים", שנסגרה באחרונה. זו היתה חברה בת של "סייטקס" ו- KBA הגרמנית, שפיתחה וייצרה חומרה ותוכנה בתחום הדפוס הדיגיטלי, והעסיקה כ- 70 עובדים.

במעמדו ובעבודתו של מנהל משאבי אנוש בארגון, ישנם שני צדדים:

  • הוא נמנה על ההנהלה הבכירה ומייצגה מול העובדים,
  • במקביל אמור לראות עצמו כעובד, מול ההנהלה,

לכן הוא גם מעין "מקשר" בין ההנהלה לעובדים ולהיפך.

 

אם לאורך כל הדרך, עוד לפני המשבר, אומרת חנניה, הוא תיפקד בשני צדדים אלו, העובדים יראו בו ממלא תפקיד בכיר שקשוב ואכפתי לענייניהם בתקופת משבר, כמו פיטורין נרחבים או סגירה – גם אם הוא חבר ההנהלה הבכירה ומייצגה הנאמן.

עבודתו של מנהל משאבי אנוש בתהליך סגירת חברה כוללת:

  • פעילויות במישור מנהלי מקצועי – הכנת תנאי והסכמי פרישה, הבנייה וליווי תכנית פרישה הכוללת ייעוץ פנסיוני, סדנה להתארגנות בתעסוקה הכוללת התמודדות רגשית עם המצב, הכנה לראיון, כתיבת קורות חיים ועוד.
  • ההתמודדות הרגשית של העובדים המפוטרים הוא מישור נוסף ולא פחות חשוב שבו צריך לטפל מנהל משאבי אנוש. להחלטה או להודעה רשמית על סגירת חברה, קודמת בדרך כלל תקופת אי-ודאות וחששות, שמאופיינת בשמועות שונות ומשונות, רעות וטובות, וזו תקופה קשה לעובדים ולמנהלים מבחינה רגשית.

בשלב זה, העובדים, בודדים או בקבוצות, מתדפקים על דלתו של מנהל משאבי אנוש, או שתופסים אותו לשיחות מסדרון, כדי לשאול ואולי לדעת 'לאן זה הולך' ו'מה יהיה'. בתקופה זו עבודתו של מנהל משאבי אנוש היא אינטנסיבית גם ברמה האישית והרגשית של אנשי הארגון. הוא יכול ואף צריך לשתפם במידע על עתיד החברה והעובדים, אך בתקופה זו נדרשת, לטובת כולם, יכולת סינון נכון של המידע הנמסר, כי מדובר במידע עסקי.

 

בלא מעט מקרים חברות שנסגרות מתמקדות בהיבטים הטכניים שבתהליך הסגירה ופיטורי העובדים, אך שוכחות לנהל דיאלוג פתוח עם העובדים ולתת מענה ותמיכה רגשית במהלך התקופה.

 קישורים רלבנטים באתר:

מנהיגים ברשת

www.leadersnet.co.il

leaders@leadersnet.co.il

© כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת" מאי 2002. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי  ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר

יכול לעניין..

נעים בארגונים

 מאת: יעל אשד *      www.eshedyael.co.il  המשאב האנושי – נכס אין ערוך לו בארגון.  …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *