מאת: משה בסון – עורך הדו שבועון 'טופטיפס'
כרטיסי ביקור? מי בימינו חושב על כרטיסי ביקור?
בשבועות האחרונים הזדמן לי לפגוש הרבה אנשים חדשים באירועים שונים פרטיים וגם עסקיים. הופתעתי לראות עד כמה אנשי עסקים מנוסים אינם מגיעים מוכנים למפגשים ואירועים רבי משתתפים. הם לא מביאים מחברות ועטים, כלי כתיבה פשוטים ואף לא את הפאלם-פיילוט המחליף אותם, והם גם לא מביאים כרטיסי ביקור.
דוגמאות:
פגשתי יזמת צעירה באירוע חברתי, לאחר שיחה קצרה נראה לי שהיא עוסקת בתחום מעניין מאוד שאשמח לשמוע יותר עליו. שאלתי "אני יכול לקבל את כרטיס הביקור שלך?" תוך כדי שאני מושיט לה את הכרטיס שלי. היא החלה לגמגם ומלמלה משהו לגבי זה שאינה בטוחה היכן כרטיסי הביקור שלה. היא שפכה את תוכן ארנקה על השולחן והחלה לפשפש בערמה שבין הליפסטיק לקרם העיניים. היתה לי תחושה כמי שמתבונן בחיפושיו של אינדיאנה ג'ונס באתר
ארכיאולוגי קדום. היא שלפה קבלות תדלוק, קבלות של כרטיסי אשראי, כרטיס חופשי חודשי ישן, תמונות של הילדים, רשיון נהיגה וכרטיסי ביקור של אנשים אחרים מקושקשים על גבם.
לבסוף העיזה ומלמלה "אני זוכרת שהיה לי אחד איפהשהו ? תן לי לבדוק בתיק השני שלי" החיפוש נמשך. היא פתחה את התיק והחלה לערום על השולחן דפי נייר, מאמרים מצולמים, גזירי עיתונים, אולי היא תמצא כרטיס ביקור? לבסוף היא מצאה כרטיס ביקור אחד, מהוה וישן, התנצלה שמספרי הטלפון לא מעודכנים, קשקשה את המספר החדש על גב הכרטיס, החלפנו מילות נימוס אחרונות והיא פנתה לדרכה. רשמתי לעצמי הערה לזכור להכניס את שמה לרשימת השיחות למעקב שלי על מנת שאזכור ליצור עימה קשר בימים הקרובים. מי יודע לאן כרטיס הביקור שלי הגיע לבסוף.
רגעים ספורים לאחר מכן התחלתי בשיחה עם צביקה, שוחחנו כמה דקות ואז שאלתי אם ירצה שאשלח אליו את מאמרי טופטיפס אותם אני מפיץ ללקוחות וחברים. הוא אמר כן. ביקשתי לקבל כרטיס ביקור. צביקה פתח את תיק הצד שלו והחל לחפש. הוא מצא הכל מלבד כרטיס ביקור. לאחר כדקה הגשתי לו אחד מכרטיסי הביקור שלי יחד עם עט, בקשתי שירשום את שמו מספר הטלפון שלו וכתובת הדוא"ל שלו על גב הכרטיס. את הכרטיס הכנסתי לכיס מכנסי הימני. כרטיס הביקור שהשארתי לצביקה מצא את דרכו לתחתית החשוכה הידועה כתיק הצד שלו.
שימושים בכרטיס הביקור
כרטיסי ביקור אינם יקרים. ניתן להדפיס 1000 ב 200 – 350 ש"ח. אך רבים שוכחים לשאת אותם עמם. טעות, טעות גדולה! לעולם אינך יודע מי האדם אותו תפגוש, שותף עסקי, לקוח חדש או מקור הפניות פורה.
בחתונה אליה הוזמנתי בשבוע שעבר מצאתי את עצמי יושב ע"י מנהל משאבי אנוש של ארגון ענק, 3000 עובדים קבועים הזוכים לפינוק ולהערכה באמצעות למידה מתמדת והדרכות אורח.
לקראת סיום הערב, בלובי האולם ובדרך ליציאה עמדנו לעשר דקות של שיחה נפלאה. גלינו שיש לנו ענין משותף בהעצמת עובדים. בסוף השיחה שנינו רשמנו לעצמנו הערה בגב הכרטיס שהעברנו מיד ליד לגבי הצורך להמשיך את השיחה בינינו ומה נדרש לעשות כדי שנפגש שוב.
הוא נסע לתל אביב ואני לביתי במודיעין. למחרת בבוקר במשרד הביתי שלי עשיתי את שהיה כתוב על גב הכרטיס שלו, התקשרתי למשרדו ותיאמנו פגישה ביומנים.
רעיונות לבניית רשת היכרויותהרעיונות לבניית רשת ההיכרויות שלך יעזרו לך להשתמש בעוצמה בהזדמנויות הנקרות על דרכך באמצעות האנשים שהינך פוגש.
|
הסיבה היחידה לאי הצלחתם של אנשים בבניית רשת של קשרים נעוצה בחוסר השיטתיות של שיחת המעקב שלהם. כשאתה פוגש מישהו ואתה מעונין לשמור עמו על קשר, קח אחריות על הוספתו למאגר השיחות למעקב שלך, על תכנון מועד לשיחת המעקב ועל ביצועה בפועל.
קישורים רלבנטים באתר:
tweet[Google]
Follow @leadersnet
מנהיגים ברשת |
www.leadersnet.co.il |
leaders@leadersnet.co.il |
© כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת" נובמבר 2002. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר |