יזמות במקום העבודה

הרחבה לכתבת משאבים, גיליון 256, 2 באפריל 2001

לחץ לקבלת מידע נוסף

 

השינויים בסביבה העסקית בשוק ההי טק, והתפוצצות החלום, משליכים על מידת היזמות בארגון. חברות ועסקים דורשים מעובדיהם הבכירים יוזמה עסקית, ודורשים ממועמדים לעבודה להוכיח את יכולתם לייצר הזדמנויות עסקיות לארגון, אומרת פרופ' ליאורה קצנשטיין, נשיאת "ISEMI ליזמות" חממה למיזמים ומוסד הכשרה בתחומי ייזום עסקים.

 

ההתייחסות לעובדים צריכה להשתנות מקצה לקצה – 'לבוא לעבודה' ולתת כמה שיותר שעות, אינה מספיקה והעובדים צריכים שתהיה להם יכולת להביא לקוחות ולהביא עסקאות לחברה. המגמה חדשה מדגישה כי בנוסף לכך שצריך לבוא לעבודה – ולא משנה כמה היא מורכבת, קשה ומאתגרת ודורשת ידע ומומחיות – צריך לייצר עסקים, וזה משהו אחר לגמרי. עובד בדרך כלל לא ציפה כי עליו להיות יזם בתוך מקום העבודה שלו, והיום זו כמעט דרישה.

 

תפיסה זו אינה מוגבלת לענף ההיי טק, אלא מחלחלת לארגונים בתחומים אחרים כגון ענפי שירותים. להלן 3 דוגמאות:

 

  1. עורכי דין שמבקשים להצטרף למשרד גדול נדרשים היום להוכיח שיש ביכולתם להביא תיקים ועסקים.

 

  1. מנכ"ל בחברה מסוימת, פיתח מוצר של ויטמינים מיוחדים. משהסתיים הפיתוח, ובהצלחה, הודיעו לו הבעלים כי עליו לגייס הזמנות והשקעות לשיווק המוצר, אחרת לא ימשיך לקבל את משכורת המנכ"ל שנקבעה לו.

 

  1. חברת היי טק מהמובילות בישראל, שמניותיה ירדו באחרונה, אם כי בשיעור לא רב, ביקשה להכשיר את עובדיה הבכירים, מדרג ביניים ויותר לחשיבה עסקית. חברה זו, שנאבקה בעבר על גיוס עובדים באמצעות הטבות מפליגות שונות, מבינה היום כי היא תתכווץ בממדיה ותהיה סכנה לקיומה, אם לא תשנה את כיוון החשיבה. היה ברור, שהריצה הגדולה אחרי עובדים באמצעות צ'ופרים שונים ומשונים – כל זה יתפוצץ. כי עובדים הם בסופו של דבר אנשים שצריכים לייצר הכנסה לארגון, ולא 'רק' לעשות עבודה. עליהם לייצר הכנסה, לייצר תועלת לארגון, ולא רק לבוא לארגון ולעשות את מה שצריך לעשות.

 

קישורים רלבנטים באתר:

 

 

 

 

יכול לעניין..

טיפים לניהול עסק ביתי

 מאת: אבי קרעין וזאב הרשקוביץ*             כל מי שהקים עסק …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *