העלאת ערכו של העובד

הרחבה לכתבת משאבים, גיליון 238, 19 בדצמבר 2000

 

יצירת סביבה ארגונית בה ערכו של עובד בעיני החברה ובעיני עצמו גבוהה, מעלה את המוטיבציה של העובד ואת תרומתו לארגון. הנהלת הארגון, בוודאי בחברות היי טק, תיטיב לעשות אם תיצור סביבה שמשקפת לעובד כי ערכו גבוה ב"בורסת השווי" בעיני עצמו, מבחינת מקצועיותו ומבחינת חשיבותו לארגון. זו תפיסת העולם בניהול משאבי אנוש של מני גל, מנהל משאבי האנוש של חברת "אפלייד מטריאלס" ישראל.

"בעולם הקודם, בתפיסה המסורתית, מנהל קבע דברים לכפיף שלו מעצם העובדה שהוא בכיר ממנו, ונתפס 'תמיד' כמי שיודע יותר טוב. היום ישנם לא מעט מצבים שבהם לכפיף יש הרבה יותר ידע מאשר למנהל שלו, וכל דיאלוג הניהול השתנה: המנהל מנהל אנשים, שבידיהם, ובעצם בראשם, יש ידע שהוא לא יכול בלעדיו". הניהול החדש, מציין גל, רלוונטי כלפי כל אנשי הארגון, בכל הדרגים, עד אחרון העובדים.

העלאת ערכו של העובד בעיני עצמו מספר יתרונות:

  1. מעלה את המוטיבציה ותרומה לארגון.
  2. מהווה אמצעי לשימור עובדים. – נמצא כי ככל שעובד מרגיש 'שווי' רב יותר במקום העבודה, קשה לו לעזוב את מקום העבודה. מחקרים מצביעים על כך כי הסיבה העיקרית לעזיבת מקום עבודה אינה כסף, כי אם יחסים בין העובדים להנהלה.

 

גישה זו יכולה לבוא לידי ביטוי בתחומים שונים בחיי הארגון:

  1. יכולת בחירה
  2. גמישות ושליטה רבה יותר של העובד בעולמו בארגון.
  3. גישה חופשית וישירה למידע – המאפשרת לו ללמוד ולשפר עבודתו. גישה ישירה למידע פירושה ביטול (או מיעוט) ממלאי תפקידים החוצצים בין העובד לבין המידע שהוא רוצה או זקוק לו, והטמעת מערכות תקשורת שמאפשרות גישה חופשית.
  4. אוטונומיה בטיפול בענייני העובד בתוך הארגון – עובד צריך להיות מסוגל היום להיכנס למערכת מידע ולראות מה גובה המשכורת שמחכה לו בסוף החודש בלי שישאל את חשב השכר, ולבקש ולקבל מקדמה בלי שמישהו יחליט אם לאשר או לא לאשר לו זאת.
  5. מגוון מוצרי הדרכה – עובד יוכל לבחור לעצמו תכנית הדרכה לפי רצונו. התכנית צריכה לכלול דברים ייחודיים לחלקים שונים באוכלוסייה הארגונית, ובחלקה האחר משותפת לכלל האוכלוסייה.
  6. יכולת בחירה וגיוון בהחלטות שבתחום הרווחה.
  7. יש להימנע ככל האפשר מהכתבה והנחתה.

 

קישורים רלבנטים באתר:

מנהיגים ברשת

www.leadersnet.co.il

leaders@leadersnet.co.il

© כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת" מאי 2002. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי  ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר

יכול לעניין..

רק 30% מהמועסקים חשים שיש להם אופק מקצועי במקום עבודתם

  ההשקעה בשימור נשים במקום העבודה נמוכה מההשקעה בגברים: פחות תגמול כספי ואופק מקצועי   …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *