גישור בין שותפים עסקיים

הרחבה לכתבת משאבים, גיליון 225, 27 באוגוסט 2000

שותפויות בעסקים יוצרים מערכת יחסים מורכבת מאד ביו השותפים. למשל, במצב בו שני השותפים הם מייסדי העסק ובעלי המניות, אך במקרים רבים לא ברור מיקומו ותפקידיו של כל אחד מהם במערכת, וכן גם לעתים כל אחד מהם 'מושך' לכיוון שונה. עופר ערד, מנכ"ל "הגורם האנושי" לייעוץ ארגוני, מתמחה (בין היתר) בגישור בין שותפים בארגון עסקי .

 

כדוגמא מביא עופר ערד מקרה של שניים שהקימו עסק, שהלך ותפח במהירות בכוח אדם ובמחזור כספי, ובשלב מסוים מתברר שאין להם, או לאחד מהם, את הכישורים הנדרשים לניהול עסק בקנה מידה של 50 או מאה עובדים. נוצר קושי ומתח בין השותפים. הם זקוקים לאיש מקצוע שיכוון אותם, הן ברמה הארגונית, והן כמגשר במערכת היחסים שביניהם. "הערך המוסף של יועץ ארגוני כמגשר, בזה שהוא מצד אחד מטפל ביחסים שבין השותפים, ומצד שני מטפל גם בנושאים הארגוניים". מסביר ערד.

 

ככל שהעסק גדל, זקוקים לרמת מקצועיות גדולה יותר, ויתכן כי שותף אחד מבין טוב יותר לאן העסק צריך להתפתח, והשני נותר מאחור גם מבחינת התפיסה הארגונית, וגם במיקומו המקצועי והניהולי. תחום גישור זה אינו גישור שהוא תחליף להתדיינות משפטית, אלא "גישור על פערים בתפיסות, ברצונות ובצרכים, על-מנת לפתח ולבנות". היועץ נדרש, למשל, לטפל במצב שבו אחד השותפים הוא מנכ"ל, והשותף השני הוא מנהל זוטר. מצב זה יכול ליצור קונפליקטים ועימותים סביב חוסר השוויון בין השותפים. מצד אחד הם שווים בבעלות, אך מצד שני הם אינם שווים בהיקף התפקיד ובדרג הניהולי. יתכן אפילו מצב בו אחד השותפים עשוי להיות כפיף של האחר, אך שווה לו בהנהלת החברה, אשר מהווה מסגרת בו ניתן להעביר עליו ביקורת.

 

 קישורים רלבנטים באתר:

מנהיגים ברשת

www.leadersnet.co.il

leaders@leadersnet.co.il

© כל הזכויות שמורות ל"מנהיגים ברשת"  יולי 2002. החומר מותר לשימוש אישי בלבד. אין לעשות בחומר שימוש מסחרי/עסקי ו/או להפיצו בכל דרך שהיא (להוציא באמצעות יצירת קישור למאמר ספציפי  ולעמוד הבית במקביל) מבלי לקבל רשות מפורשת בכתב מהנהלת האתר

יכול לעניין..

'העוצמה שברכות' – שימוש בכלים דיאלוגיים בארגונים הירארכיים

  מאת: עמרי גפן *     “Anyone who conducts an argument by appealing to …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *